Rödgröna ett hot mot glesbygden

Rubriken provocerar, men är faktiskt sann. På dagens debattsida i OT återfinns uppropet ”Rädda våra mackar”. Dom senaste åren har 20-25% av mackarna i våra småsamhällen försvunnit. Orsaken är den förra rödgröna regeringen som införde den s.k. pumplagen som syftade till att både användningen och tillgängligheten till bioenergi skulle öka. Problemet är bara att kostnaderna på dom små orterna blev för stora i förhållande till försäljningsvolymen.

 

Så här långt har det inneburit att över 500 mackar bedöms ha försvunnit. Mackar som ofta är ett mycket betydelsefullt serviceställe med minilivs postservice o.dyl. En röst på en rödgrön regering i höst innebär högst sannolikt också att bensinskatten höjs kraftigt. En rödgrön regering driver också frågan om mer tågtrafik. Detta sker nästan alltid på bekostnad av försämrad busstrafik som med sin flexibilitet kan serva glesbygden. Med andra ord – man förbinder större orter med tåg och försämrar för dom människor som bor emellan 

 

Sammanfattningsvis – en röst på en rödgrön regering är en röst för försämringar för folk som bor i småsamhällen och glesbygd. Klicka på länken och lyssna på den danska rockgruppen Gasolin (vilket betyder bensin på danska) : http://www.youtube.com/watch?v=3W-s4pCPs5k


Kommentarer
Postat av: Thimmy

Glesbyggdsbor ar miljobovar. De konsumerar mer energi an statsbor per person. Glesbyggdsbor aker mer bil och det ar farre passagerare per buss/tag. Om man vill varna om miljon bor man flytta till innerstaden dar hoghusen ligger tatt intill varandra och man kan ga eller aka kollektivtrafik overallt. Dessutom ar det mer effektivt ur energisynpunkt att varma upp stora byggnader.



Forbjud landsbyggden!

2010-04-09 @ 04:49:19
Postat av: Nole

Utan landsbygden dör staden, it is a fact. Halva Sveriges befolkning bor utanför dom stora städerna. Man bedriver massor med företag som förutom skatter tilför landet arbetstilfällen. Nästan all energi, mat och råvaror kommer från landsbygden. Om inte våra politiker genom klantiga beslut tagit livet av våra småsamhällen skulle vi inte behöva resa så mycket.

2010-04-13 @ 23:42:02
Postat av: Thimmy

Jo, jag var ironisk. Det ar inte sa latt att tyda ironi nar den kommer i skriftlig form. Min kommentar var korrekt tekniskt sett men forhallandet jag tog upp bor ses mer som en skojig teoretisk paradox an en grund for beslutsfattande.

2010-04-23 @ 07:31:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0