Ovanligt bröllop

Det är väldigt ovanligt att en Malaysiska gifter sig med en västerlänning här nere. Så nog fanns det en viss nyfikenhet på "den vita familjen".


Bröllopscermonin höll på i tre dagar och det blev många klädbyten.


En rejäl bröllopstårta måste man ju självklart ha. Vad sägs om den här?


Hur många som deltog i festandet vet jag inte, men många var det. Folk kom och gick hela tiden.


Traditioner

Jag presenterar lite till av sedvänjorna vid bröllop i Malaysia. En av dom är att man målar speciella mönster på händer och fötter. En annan är att bröllopsparet sitter på ett slags podie som en del av ceremonin. Där går folk fram och lyckönskar och gratulerar. För oss mycket ovanlig musik spelas också - på en av bilderna, av fem män och fyra kvinnor.


Is till drinken

Det är varmt i Malaysia, väldigt varmt. När det är många gäster i antågande åker man helt enkelt och köper is, rejält med is. För så här stora mängder behövs bil och skottkärra. Det blir väl lite isförluster, men vad gör man:) Thimmy och hans svåger Mimi hjälps åt.


InbjudanEn av traditionerna vid bröllop i Malaysia är att man vid infarten till festen sätter upp en slags "fjädrar" i en frukt som man fäster på en pinne. Med detta menas att alla som vill är välkomna på festen. Här ses Thimmy med en sådan, "krönt" med svenska flaggan.


Speciella kläderHär ses från vänster Sarahs syster Yati, hennes bror Mimi, min fru Kicki, Thimmy, Sarah (vars Malaysiska namn är Aziah), Thimmys mamma Evy samt Thimmys mormor Stina.


Bröllop i Malaysia

Den 5-7 juni ingick Thimmy (min son) och Aziah/Sarah äktenskap.

Cermonin genomfördes i Sungai Buloh. Paret bor i Kuala Lumpur, Malaysia.

Bröllopsfestligheterna pågick i tre dagar. Från Sverige deltog en liten delegation bestående av Kicki, mamma Ewy, mormor Stina och morbror Ted med sonen Andreas. Av hälsoskäl kunde jag tyvärr själv inte följa med. Men när dom kommer hem till Sverige skall vi ordna någonting. Jag har ändå kunnat ta del av besöket i Malaysia och cermonin tack vare videoinspelning och bilder.
.Här i Indonesisk klädsel.Här klädda i västerländsk klädsel.


RSS 2.0