Vänskap är ovärdelig

Bland livets fantastiska juveler
riktigt genuina och sällsynta
Finns det som vi kallar vänskap
som är ovärderlig 

(Dikten av Bo GRapenskog)

Lyssna gärna på Lita Ford och Ozzy Osbourne med "Close My Eyes Forever"
http://www.youtube.com/watch?v=loyTCkV06xQ

Bussförare rånad i Oskarshamn

Onsdagskvällen den 11 november var jag tjänstgörande trafikledare på KLT. Inget konstigt med det, jag har arbetat där i över 27 år. Tidigare under dagen hade jag tagit del av ett PM rörande kontanthanteringen på bussarna. Under ett par års tid har företagsledningen tillsammans med entreprenörsföretagen och facken tagit fram en handlingsplan som också styrelsen fastställt en tidsplan för genomförande av. Tydligen har också Kommunal (facket) gått ut till skyddsombuden och fått dom att skriva på ett upprop till arbetsmiljöverket om kontantstopp. Frågan hänger dock ihop med införandet av ett nytt biljettsystem som dessvärre blivit lite försenat, men som är på G. Vad gäller pengahanteringen har kanske många inte tyckt vara av akut karaktär. Under hela KLT,s historia (snart 30 år) har mig veterligen ingen bussförare blivit rånad. Men just denna onsdagskväll inträffar det. En ung man med kniv tvingar till sig förarens plånbok och försvinner från platsen. Föraren var f.ö. ensam. Jag fick anropet ca 21.40. Polis var på plats inom bara några minuter. Jag informerade VL-buss jour och vi pratade noga igen med föraren hur han mådde och om han ville bli avlöst. Men han avböjde det – han hade bara en liten stadstur kvar. Lite omtumlande att vi nu fått den typen av brottslighet även i vårt län. Dessutom bor jag själv bara något hundratal meter från där det hände.


Svensktoppen

Det är en stor dag i dag vad gäller svensktoppen. ÄNTLIGEN åker ”Du är min man” ut. Det sannerligen hög tid efter att envist ha hängt kvar i fem och ett halvt år, vilket en överväldigad majoritet intervjuade personer på radion håller med om på söndagsförmiddagen. Det är för mig obegripligt att denna tråkiga slagerdänga hängt med så länge. Svensktoppen hör inte till min musikgenre. Därför skrattade min fru gott när jag blev utvald att delta i juryn under fyra veckor med sista röstningen förra veckan. Då var mitt förstahandsval ”utmanaren” Rise to the Occasion” med BWO. Videon är ganska kass, men låten är någorlunda hyfsad. I alla fall enligt mitt tycke, på den listan, den veckan. Eller vad tycks…? http://www.youtube.com/watch?v=HLJab2SsEF0 Tyvärr gick det inte så bra för den.


Stackars Högsby kommun

Lite axplock från lokalpressen senaste veckan. Chefsavhoppen vid Högsby kommun fortsätter. Kommunens tekniske chef Peter Siilak slutar. Han är bara en av många som gjort det på förhållandevis kort tid. Kommunalrådet Ewa Engdahl försöker skylla på att den nya organisationen inte satt sig, medan oppositionen menar att den psykosociala miljön är dålig vilket Peter Siilak medger och säger att han och hans kollegor fått klä skott för politiska beslut. Kommunen klarar inte balanskravet vilket innebär att en redan dålig ekonomi blir ännu mer urgröpt. Sjukfrånvaron ökar i kommunen vilket indikerar att något är fel i organisationen. Det skrivs om att det är ett år sedan bombdådet mot polisstationen. Yxmordet i Högsby gav 14 års fängelse. Herregud, vad har hänt med det en gång så stolta Högsby? Jag rundar av med en klangfull avslutning: ”Allt går åt helvete” http://www.youtube.com/watch?v=5nuLa851Sj4


RSS 2.0