Fyra år har gått

 
Käre Harald. Idag är det fyra år sedan du lämnade oss i sorg och saknad. Det går nog inte en dag utan att vi tänker på dig. Länkar här till en av dom vackraste visor jag vet - "En stund på jorden" med Cornelis Wreeswijk:
http://www.youtube.com/watch?v=SjDNilxooE4 

Mirakulös borttagning av oljefläck i den nya bilen

 

Jag bytte bil i somras. Nästan ny – bara gått 700 mil (som demobil). En dag skulle vi skjutsa hem en av mina brorssöner. Med sig hade han en liten gräsklipparmotor i en kasse. Problemet var att den låg i en tygkasse (vilket jag inte observerade). Inte förrän den lagts in i bagagen och det läckt ut en icke oansenlig mängd olja – på den fina tygmattan som ligger i botten på bagagen.

 

Huvudbry uppstod naturligtvis hur (och om) vi skulle få bort detta.

Kollade på nätet som gav en del förslag. Om det skulle misslyckas skulle en ny sådan här golvskiva med matta kosta lite över 4000:-. Ringde förstås runt en del också. En kille (jobbar på Signalen i Mönsterås) tror jag det var som sa ”prova med att slå på och gnugga in potatismjöl upprepade gånger så ni får upp alla olja och sen tvätta med mattvätt”. En kusin till svärfar föreslog eftertvätt med en geggig blandning av Yes diskmedel och något vanligt kulörtvättmedel.

 

Så blev lösningen. Återupprepade ingnuggningar med potatismjöl som suger upp oljan. När potatismjölet är ”mättat” med olja blir det som en gyttja som man skrapar bort med en skrapa av något slag. När man tror sig fått bort oljan (så mattan är torr) – tvätta/gnugga med blandningen Yes och kulörtvättmedel och skölj med ljummet vatten (kan behöva upprepade gånger). Det blev rena underverket. Det syns inte ett spår av händelsen. Men ha tålamod. Behandlingen kan ta uppåt en vecka.  Kanske någon ”därute” kan ha nytta och glädje av denna kunskap/erfarenhet.

Lyssna gärna på "You Learn" http://www.youtube.com/watch?v=tmQZT12pzXc

 


RSS 2.0