Nytt fenomen i svensk privatekonomi

Lägger du surt förvärvade sparpengar på ett sparkonto? Då kan du vara en av dem som betalar för att låna ut dina pengar. Och nu väntar minusränta om hörnet. Ja, så skrev Barometern/OT idag. Så hade man gett sig ut på stan och frågar folk "Har du koll på vilken ränta du har på ditt sparkonto"?

Okunskapen (eller ointresset) verkar vara spritt. Märkligt nog. En dam sa "även om det skulle kosta att ha pengarna kvar, så skulle jag nog behålla mitt sparkonto. Var ska man annars ha dem?" En man sa "jag har 0 procent för jag har bara mitt lönekonto".

 

Jamen hallo! Samtidigt vet vi storbankerna i Sverige under fjolåret gjorde runt 50 miljarder i vinst! Och där har merparten av bankkunderna sina pengar. Vi lever nu i ett samhälle där kunskap och information är mer lättillgänglig än någonsin. Med lite initiativförmåga hittar man enkelt mindre s.k. nischbanker där räntan är riktigt anständig och där det faktiskt blir en del kvar efter skatt och inflation. Surfa in t.ex. på Compricer och finn ex. Hoist spar, Marginalen bank, m.fl. och se hur mycket bättre ränta man kan få - och med insättningsgaranti. Det är hög tid för lite konsumentmakt i den här sektorn.

Varför inte lyssna på Pink Floyd med Money: https://www.youtube.com/watch?v=wy04c-6DEgE

 

RSS 2.0