Yes - vi vann

 

Som jag skrev inför finalen i Eurovision song contest så tyckte jag att Sveriges Måns Zelmerlöw var en av topplåtarna. Så, inte helt otippat tog han hem segern. Starka låtar var även Ryssland och Australien (som för en gångs skull blivit specialinbjuden). I övrigt tyckte jag mest - BORING!

 

Sverige har nu vunnit denna mycket stora tävling sex gånger (i år med ca 200 miljoner tittare). Lilla Sverige är en mycket framstående musiknation vilket torde göra varje svensk patriot stolt.

 

Här först en segerintervju med Måns http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/melodifestivalen/article20844034.ab

 

samt finalframförandet som var storartat https://www.youtube.com/watch?v=5sGOwFVUU0I


Vacker musik

 
Kära läsare. Jag har inte skrivit på ett bra tag nu. Det beror helt enkelt på en skada i armarna som nästintill gjort det omöjligt att skriva. Nu har jag varit under behandling en tid med bl.a. sjukgymnastik och fått kortisonsrutor. Så nu är det åtminstone möjligt att sitta vid datorn, om än kortare stunder.
 
Ikväll lördag är det final i Eurovision song Contest dit ju Sveriges Måns Zelmerlöw tagit sig med låten Heroes.Även om den inte får mig att "gå igång på alla cylindrar" så tycker jag som dom flesta att det är en av topplåtrana i årets tävling. Modern, ett mycket bra framförande och snygg scenografi. https://www.youtube.com/watch?v=-msutN_OkU4 
 
En av dom vackraste melodierna som någonsin gjorts i dom här sammanhangen vill jag påstå är Norska Secret Garden med låten Nocturne (1995). För fördjupad upplevelse - sätt på hörlurana och njut. https://www.youtube.com/watch?v=pShp8Liffa4 

RSS 2.0