Flyktingpolitik

Sverige är sedan länge känt för att vara ett öppet och välkomnande land. Men i all denna välmening har vuxit fram oönskade effekter såsom utanförskap - främst i gettoliknade områden kring våra storstäder. Trångboddhet, arbetslöshet och fattigdom har lett till frustration som i sin tur givit upphov till gängrelaterad kriminalitet. Under senare tid har ett annat fasansfullt fenomen dykt upp. Nämligen det faktum att en del ungdomar med utländsk bakgrund gett upp hoppet och inte ser någon ljus framtid i Sverige och istället åker till Mellersta östern och blir IS-krigare.

 

Jag tycker att man skall ha invandring. Men jag tycker den skall ligga på en nivå så att vi kan erbjuda dessa människor god utbildning, arbete och bra bostäder. Dom skall naturligtvis ges samma möjligheter som alla andra svenskar. Många invandrare har ett gott liv, jobbar, betalar skatt och är väl integrerade i vårt samhälle. Men alltför många hamnar utanför.

 

Mitt resonemang landar alltså i antalet invandrare. Och det har man ju tidigare inte fått prata om utan att bli beskylld för att vara främlingsfientlig. Men nu har vi uppnått ett läge där i stort sett alla inser att Sverige har ett kapacitetstak och att vi nu är där. Även kostnaderna har hamnat på agendan. Något som man försökte mörka förut.

 

Efter larmrapporter från Migrationsverket, överbelastade skolor, vårdcentraler, socialsekreterare m.m. medger nu tillsynes yrvaket dom flesta i politikerkollektivet att vi inte ens kan erbjuda alla tak över huvudet och att vi måste göra ekonomiska omprioriteringar.

 

Sanningen är att vi nu upplever den största invandringsvågen någonsin i vårt land. Bara i år (2015) finns det beräkningar som pekar på uppåt 190 000 personer.

Everbody Hurts är låten som jag kopplar till detta inlägg :https://www.youtube.com/watch?v=IPZzWYkdS6Y 

 

RSS 2.0