Historisk sommar

 

Våren är slut. Även om det redan känts som sommar ett tag så är ju juni  första sommarmånaden. Framför oss ligger inte bara sol, bad och semester. Nej för tusan - inte minst en rad politiska beslut som kommer att påverka oss alla väntar på sin upplösning.

 

Kommer t.ex. svenska regeringen att ta bort eller kraftigt minska den s.k. effektskatten på kärnkraft? Om så inte sker innebär det omvälvande förändringar i spåren efter snabbavveckling av den svenska kärnkraften. Vi kommer då sannolikt få vänja oss vid elransonering då och då, elpriserna förväntas stiga kraftigt och delar av svensk industri försvinner utomlands.

 

Den 23 juni avgör Storbritannien i en folkomröstning om dom skall vara kvar eller lämna EU (Brexit). Om olyckan är framme och det skulle bli ett utträde får vi ett helt annat Europa med följdverkningar som riskerar bli större än vad vi nu kan överblicka. Det är inte bara dom ca 70 000 svenskarna som arbetar i UK som det kan trassla till sig för. Problemen kommer att bli långt mycket värre än så - inom många områden.

 

18 - 21 juli kommer Republikanerna i USA att ha sitt konvent. DÅ kommer det slutgiltigt att avgöras om Donald Trump verkligen blir presidentkandidat. Kampanjandet i USA under våren liknar inget annat i sitt slag och kanske närmast kan jämföras med ordförandeval i en tysk MC-klubb. Tänk er en valkampanj mellan Donald Trump och Hillary Clinton med ett så dåligt språkligt omdöme. Hösten kommer med stor sannolikhet att få högt underhållningsvärde av dessa kombattanter. Och tänk om Trump blir stormakten USA;s nästa president. Hur blir världen då?

 

 Vill du förtränga verkligheten en stund -  släng på dig hörlurarna, ös på och "drukna" i denna ljuva musik: https://www.youtube.com/watch?v=ZE8hBuMC6lQ


RSS 2.0