Analytikerna hade fel - Trump blir president

När missnöjet mullrar i folkdjupet och etablissemanget (politiker, företagsledare och massmedia) inte lyssnar, då går det som det nu gick i USA;s presidentval. Tidigare i år såg vi det även i Brexitomröstningen. Jag  är djupt, djupt oroad för den utveckling som vi verkar stå inför.

 

Mitt råd till makthavare inom alla sfärer - lyssna på HELA folket. Lyssna till dom som är arbetslösa, fattiga, sjuka. Lyssna till dom som bekymrar sig för stora flyktingströmmar, utbildning, miljö, säkerhet m.m.

 

Bara i år har vi sett två riktigt stora missnöjesyttringar. Och - det kan komma fler. Vi verkar gå mot en allt osäkrare värld. Nu MÅSTE det s.k. etablissemanget visa en långt mycket större ödmjukhet, lyhördhet och presentera lösningar på samhällsproblemen. I annat fall kommer vi se fler populister som i förlängningen kan leda till katastrof.

 

Martika med Toy Soldiers får denna gång bli musikmetafor: https://www.youtube.com/watch?v=9mW4qmh8_9g

 

Oro

 

I slutet på maj gav jag uttryck för ett antal "orosmoln". Det första var effektskatten på kärnkraft i Sverige. Den frågan fick en någorlunda vettig lösning i och med att man beslutat minska den.

 

Det andra var Brexit. Det gick åt "häcklefjäll". En majoritet av engelsmännen röstade för ett utträde ur EU. Idag fick vi veta att frågan trots all långt ifrån är avgjord. Den skall nämligen behandlas av ett par nivåer inom det Engelska rättväsendet först för att reda ut om frågan slutligen skall avgöras av parlamentet. Så - hur det blir i slutändan återstår att se.

 

Så har vi det här med USA;s presidentvalskampanj. Många omdömen och ordval har framförts. Kanske man kort och gott kan sammanfatta det med HELT GALEN! USA håller på att slitas isär. Förfallet har pågått länge och nu håller demokratin på att krackelera. Vi förefaller stå inför en mycket farligare värld. Kanske tingens ordning är på väg att rasa ihop med ett mångfalt större brak än romarrikets, , perserrikets och djingis kahns väldes fall tillsammans åstadkom. Jag hoppas min oro är överdriven. Den som lever får se.

 

Lyssna till Disturbed med The Sound Of Silence https://www.youtube.com/watch?v=8ZDqVdGGrjE

 


RSS 2.0