Provokationernas tidevarv

 

Provokationernas tidevarv är här. Kanske det är nödvändigt om man vill bryta igenom dagens mediebrus. Donald Trump med anhang innehar väl nu förstaplatsen i detta avseende. Det är med skräckblandad förvåning dom nu "lanserat" begreppet "alternativa fakta".

 

Så till vår lilla svenska "ankdamm". Den (ganska) kände ekonomen Kjell A Nordström framträdde på Nordic Businnes Forum Sweden i början av veckan. Han är grymt provocerande mot  småkommunerna runt om i landet. Jag kan inte låta bli att dela med mig av detta. Det bör bli ett dj…la liv om detta. Själv tar jag det med ro. Historien är fylld av ”fårstå-sig-påare” som sedermera har fått grymt fel. Vem kunde förutse industrialiseringen innan den startat och vem kunde förutse digitaliseringen innan den fanns och dess följder. Lika lite kan vi idag förutse framtiden som med allra största sannolikhet kommer att innehålla parametrar som den käre Nordström idag inte har en susning om.

Läs http://www.va.se/nyheter/2017/01/20/nordstrom-stockholm-vaxer-snabbare-an-kina---skitytor-som-varmland-kommer-tommas-pa-folk/

 

En av mina goda vänner kommenterar med följande:

Den gode ekonomidoktorn tycks ha lite problem med matematiken när han mer eller mindre säger "Kina, släng er i väggen, snart har Sthlm, 5 miljoner invånare o växer med 10 procent mot Kinas ynka 5 procent". MEN 5% på en befolkning på 1,4 MILJARDER är lite mer än 10 % på 5 miljoner. Hela Sverige slog sig på bröstet i fredags för att vi blev 10 miljoner. Uj ja vilken storspelare Sverige är på världsscenen. Så även om man växer dubbelt så fort som Kina så får man nog klassa även Stockholm som en skräpyta i det lite större perspektivet.

 

Risken är mycket stor att hela västvärlden får sätta upp den berömda skylten "siste man släcker lyset" inom en generation eller två. Asiens miljarder människor har tillräckligt stor källa att ösa ur när det gäller intelligens, utvecklingspotential och hunger efter livets goda för att behöva lisma för senila morfar i väst.

 

Västvärlden verkar ha somnat i föreställningen att vi vet bäst, har så värst mycket att bidra med till majoriteten av världens befolkning och dessutom tycks tro att civilisationer bara går uppåt o framåt. Hittills under mänsklighetens historia har det varit tvärt om.

 

Gläds åt Crazy Frog - i storstaden:)

https://www.youtube.com/watch?v=k85mRPqvMbE 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0