Mellofestivalen får underkänt - enligt svenska folket (Aftonbladet)

 

Årets svenska Mellofestival (som man nu förkortat ner det till) vill jag bara kommentera med ett ord : boring. För den som till äventyrs inte vet vad det betyder så är det tråkig. Ja, det verkar ju modernt att dels förkorta och dels flika in kommentarer på engelska. Och man försöker ju "hänga med" eller hur:) På tal om det - "sidekick" = hjälpreda (till programledaren) har varit Fab Freddie som lagt mycket fokus på glitter och att glittra. Töntigt - javisst. Men samtidigt lite befriande att låta folk vara som dom är. Återstår att se hur Sverige står sig i den kommande Eurovision Song Contest.

 

Totalt sett tycker jag årets "mellospektakel" inte ens når upp till betyget medelmåttigt. Det finns gott om musikfestivaler som slår detta och i stort sett alla Eurovision Song Contest - med råge! Ett exempel är den internationella musikfestivalen "Autoradio Discoteka 80".

Publiken kan förvänta sig en ultimat musikalisk upplevelse som har fyllt på alla konsertsalar i hela Ryssland i 15 år. "AUTORADIO DISCOTEKA 80" har blivit en integrerad del i livet för artister som älskar, omtänksamt, ärligt och engagerat i den här världsklassen. . Allt här är innovativt och riktigt: riktiga stjärnor från 80- och 90-talet, toppmoderna sceneffekter, specialdesignade scenuppsättningar, imponerande kostymer och professionella koreografier. 

"AUTORADIO DISCOTEKA 80" är en av världens bästa musikfestivaler. Klicka på följande länk och få ett smakprov : https://www.youtube.com/watch?v=CufHoPZoScw En hyfsad ljudanläggning eller hörlurar ger förstås en - skall vi säga fördjupad upplevelse.


Det var bara relativt dåligt väder

Slutet på februari och början på mars fick vi uppleva en hel veckas snöande. Inte helt oväntat överdrevs situationen - inte minst genom radio- och TV. Så även genom sociala medier. Det som var ovanligt var att snöandet höll på så länge. Snömängderna slogs annars med råge i januari 1985. På bara ett par dagar fick vi ca 110 cm snö (i mellanlänet - lokalt ännu mer). I norra länet låg det ett par meter snö på flera ställen. Vinden kom från nordost och var stundom uppe i 25 meter per sekund.

 

På dom flesta ställen i vårt län var det som att färdas i en tunnel när man åkte på vägarna. Skolor stängdes, gångar fick grävas till affären och människor gick i karavan för att säkert komma hem från jobbet, om man nu kunnat ta sig dit överhuvudtaget. I Gunnebo övernattade fabriksarbetare i fabriken och barn kunde inte hämtas från dagis utan fick sova över. Försvarets bandvagnar fick kallas in från Eksjö för att evakuera människor som isolerats i sina hus och snön bara fortsatte att ösa ned från himlen.

 

Ja, det var det värsta snöovädret jag varit med om i mitt 60-åriga liv. Jag var trafikledare även då (1985) och hade morronpasset den torsdagen det började. Då hade vi ju inte internet, appar och realtidmonitorer som nu. Och så hade vi radiobaserat kommunikationssystem med bussarna och kontakten med våra kunder var telefonledes. Av lätt förstliga skäl ökade trycket successivt på oss.

På den tiden var vi ett 15-tal medarbetare på hela KLT. VD tar beslutet att alla som kan läsa en tidtabell skall släppa allt annat och svara i telefon. Han fixar också så en medarbetare hämtar mat åt oss och vi sitter och försöker peta i oss lite vid våra arbetsplatser. För någon rast i vanlig mening fanns det inte tid till.

 

På fredagsmorronen var jag ledig. Och tur var det. För när jag gick ut till postlådan för att hämta tidningen på morronen befann jag mig i snö upp till midjan. Och så såg det ut över hela samhället. Det enda som var plogat var riksväg 34 som går genom Ruda. Och dit hade jag väl ca 75 meter. Så alla som bodde i bostadsområdena en bit vid sidan av riksvägen hade inte en chans att komma ut med sin bil. Och snön bara fortsatte att ösa ner.

 

Det kära läsare kallar jag snöväder! Det vi upplevde nu i februari/mars ställde förvisso till mycket besvär, men kan inte jämföras med 1985.

"Kära vinter" sjunger Måns Zelmerlöw : https://www.youtube.com/watch?v=BpHTiMUqjIk

 

 

RSS 2.0