Vi bör gå med i Nato

Häromdagen var det Sveriges nationaldag. Bara ett par dagar efter var det så dags för det stora prinsessbröloppet för "vår" Madeleine. Den svenska stoltheten har nästan inte känt några gränser på sistone. Och det tycker jag är bra. Vi kan verkligen vara stolta över vårt land.

 

Men vi får inte glömma bort allt slit som ligger bakom - alla våra förfäder som med blod, svett och tårar byggt det här landet. Vi måste också komma ihåg att förvalta och ta hand om det på ett klokt sätt. Och vad det anbelangar kan man bli, minst sagt bekymrad ibland.

 

Listan kan göras lång, men just här och nu vill jag nämna Sveriges försvarsförmåga. Natten mot långfredagen övade ryska bombplan attack mot Sverige och var så nära som Gotska Sandön. Men som dom flesta vet fanns inget svenskt stridsflyg uppe. Dom hade inte ens beredskap! Det har visat sig att dom är lediga helger, kvällar och nätter. Det är alltså värre ställt än någon trott. Vår ÖB hade tidigare sagt att vi skulle kunna hålla emot ett anfall ca en vecka. Nu vet vi att vi med dagens organisation inte ens skulle klara ett dygn. Detta är anser jag (och många med mig) är SKANDAL!

 

Om vi nu inte anser oss ha råd med ett försvar värt namnet - låt oss då för sjutton gå med i NATO. Dom var faktiskt uppe den där påsknatten och skuggade ryssarna.


RSS 2.0