Ekonomisk rysare

Det kan väl inte ha undgått någon att vi har finansoro i Europa. Just nu är det Grekerna som står vid "skampålen". Toppolitiker i hela Europa har nästan jobbat dygnet runt för att få styr på situationen. Bl.a. har unionens 27 finansministrar haft möte i helgen.

 

Spänningen var mycket stor inför börsens öppnande på måndagsmorgonen. Under dagen har det visat sig att börsen (den s.k. marknaden) tog ett rejält glädjeskutt. I skrivande stund är det lite för tidigt att dra alltför stora växlar. Men ett historiskt stort stödpaket på 750 miljarder euro till länder med budgetproblem bör kunna lugna ner läget. Ändå är det som alla analytiker säger att, det viktigaste är att EU-länderna håller sina statsfinanser i schack.

 

Med tanke på att V kan sitta i en svensk regering efter höstens val är det mycket oroande med dom dyra reformer deras kongress nu klubbat. T.ex. kortare arbetstid och mer pengar till dom som inte arbetar är att växla in Sverige på den väg som lett Grekland till avgrundens kant och som nu brutalt slår tillbaka mot det grekiska folket.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0