Undergången uteblev – den här gången.

 

I skrivande stund är datumet 22 december 2012. Jorden gick inte under som Mayafolket förutsett. Det var väl i ärlighetens namn heller inte så många som tagit detta på allvar. Men – vi är absolut inte ”immuna” mot undergång. 99,5% av alla arter som funnits på jorden har utplånats fördelat på fem globala katastrofer. Statistiskt sett lever vi således minst sagt farligt. Och många forskare menar att dom närmaste hundra åren kommer att vara kritiska. Kunskapskanalen har gjort programmet ”Mänsklighetens sista dagar”. Jag bifogar här UR-play-filen där 10 undergångsscenarior beskrivs. Filen är fördelad på två delar – ”Hoten från naturen” och ”Hoten från oss själva”. Se och begrunda :

http://urplay.se/160857 . Limahl,s ”Never ending story” är en väldigt bra låt, men allt har nog en början och ett slut. http://www.youtube.com/watch?v=gL1hC7Vt6Hw .


Kommentarer
Postat av: Thimmy

Hur vet du att allt har en början och ett slut? Det betvivlar jag starkt, och jag tror inte heller att mayafolket förutspådde någon undergång. Det var nutida fånar som omtolkade deras kalender och kultur.

2012-12-22 @ 16:49:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0