Håll i hatten Putin

Den som till äventyrs trott att ”traditionella” stridskrafters tidevarv är över måste vi tyvärr göra besvikna. Det visar inte bara Ukraina-krisen. Tyvärr är det nog bara början på något mycket värre. Britterna är på G att färdigställa ett rekordstort hangarfartyg: http://www.di.se/artiklar/2014/3/26/brittiskt-rekordfartyg-snart-fardigt/

Så – håll i hatten Putin, om du tänker börja jävlas med västmakterna. http://www.youtube.com/watch?v=k85mRPqvMbE


Kommentarer
Postat av: Thimmy Bågfelt

EUs militära budget är 3 gånger så stor som Rysslands. NATOs militära budget är nästan 11 gånger så stor som Rysslands. Faktum är att NATOs militära budget utgör 56% av hela världens militära budget, och dessutom spenderas dom pengarna på mer avancerad teknik än vad Ryssand har tillgång till.

Ryssland kommer inte ens i närheten av att vara något riktigt hot mot västvärlden ens om dom slår sig ihop med Kina. Det finns ingen anledning att oroa sig för Ryssland.

Men jag ska inte peka ut det riktiga hotet i klartext heller, för de har teknologin som gör det möjligt att övervaka oss i minsta detalj och de drar sig inte för att fängsla, tortera och döda på tvivelaktiga grunder.

2014-03-26 @ 21:37:56
Postat av: Göran

Tyvärr så säger storleken på den militära budgeten bara en liten del om sanningen. Thimmy nämner en viktig komponent, nämligen teknologi som inte handlar om traditionella stridskrafter. Den kräver inte en enorm budget och Ryssland har mycket stor kapacitet på det området. Kapacitet som i viss omfattning väger upp västeuropas traditionella slagstyrka. Så skillnaden är inte så stor som det kan verka.

Men det stora hotet är inte om Rysslad kan besegra västeuropas stridskrafter i regelrätt strid. Det stora hotet är skillnad i mentalitet. Rysslands uråldriga kultur att framstå som starkt, oavsett pris och deras nuvarande agressiva hållning skapar ett hot om attaker av helt andra skäl än att utrota västeuropa. I det läget ligger det västeuropa i fatet att vi inte är lika pang på rödbetan.

Krim är ett mycket bra exempel på den ryska mentaliteten. Är det någon som använder fysisk styrka mon Putin i det läget? För just nu handlar det ju inte om det ryska folket utan om en rysk maktelit med en galen president i spetsen.

Prins Charles i England får ju visserligen inte prata om sådant men "råkade# nyligen göra en jämförelse mellan Putin o Hitler. För den icke historielöse är det ganska lätt att se parallellerna. Lord Chamberlain blev mycket hånad för orden "fred i vår tid". Nu är det politiskt korrekt att säga samma sak. Kanske kommer våra efterkommande att döma oss lika hårt som "de korrekta" i vår tid dömer det Sverige som gjorde eftergifter åt Hitler.

2014-05-25 @ 00:54:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0