En händelserik höst

 

Bäste läsare. Jag har minst sagt varit dålig på att uppdatera min blogg. Det har ju inte saknats intressanta ämnen att skriva om. Snarare är det väl så att det händer saker i en så rasande takt att man riskerar en "informationsinfarkt". Jag kan ju i detta inlägg inskränka mig till att nämna höstens val, som i sig blev något av en rysare och som lett till ett knepigt parlamentariskt läge med allt vad det drar med sig. Så har vi ju Putin och Rysslands aggressiva beteende vilket f.n. är mest påtagligt i Ukraina. Av omvärldens analys att döma finns det en påtaglig risk att krisen kommer att växa i omfattning vilket t.o.m. verkar fått svenska "fredsduvor" att vakna upp ur sin naiva dröm. Och så kan ju nämnas IS (Islamistiska fundamentalister) som far fram och tar sig friheten att dräpa oskyldiga människor. Detta blev inget positivt inlägg. Men som vi människor alltid gjort, så får vi gneta vidare och se tiden ann (som det brukar heta). Och vi får ju heller inte glömma bort att det hela tiden händer bra saker också. Live is life som Opus sjunger: http://www.youtube.com/watch?v=pATX-lV0VFk

 


Kommentarer
Postat av: Göran

Ja, fyyyyyy på dej. Nästan 2,5 månad är på tok för länge. Å så skyller du på Putin o IS. Sitter du in 24/7 förhandlingar med sådana storheter?

Nä, jag tror nog att det finns närmare, mindre och mer frekventa störningsmoment att fokusera på. Kan du inte berätta om dom också ;-). Alla kvinnor som bankar på din dörr? Hustrun som kräver marktjänst. Det ständiga väntandet och fönstertittandet efter den första snön och längtan efter vinterns oväder som ställer tågset fast mellan Kalmar o Rockneby och bussarna i diket i korsningen i Ålem. Sånt måste väl fylla din dag?

För att helt kort vara allvarlig o seriös så har du ju helt rätt i att de skrämmande händelserna ute i världen ger en kylig rysning längs ryggraden. Måtte vi bara inte vakna för sent o för lite.

MVH
Snart 60 och redo för den andra halvan av livet ;-)

2014-11-22 @ 09:27:47
Postat av: Thimmy

Det största hotet mot frihet och demokrati kommer varken från Ryssland och IS utan från Stockholm och Bryssel; men det är inte lika spännande.

2014-12-01 @ 07:14:17
Postat av: Thimmy

Det största hotet mot frihet och demokrati kommer varken från Ryssland och IS utan från Stockholm och Bryssel.

2014-12-01 @ 07:14:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0