Att hålla sig up-to-date i dagens samhälle

Efter att en pop-up-ruta under många månader pockat på att man t.o.m. sista juli kunde uppdatera sin dator med windows 10 föll jag till sist för frestelsen. Lika bra att försöka hänga med. Det här dyker snart upp på jobbet, så jag hade inte kommit undan och då är det bättre att ha vant sig lite.

 

Att även bilens gps behövde uppdateras märktes inte minst då vi enligt den körde på en åker utanför Jönköping när vi var på väg till Landvetter.

 

Nu sitter jag och stirrar på skärmen igen med en viss beslutsångest. Det är ju trevligt att kunna placera lite pengar ibland. Att ha dom kvar på ett vanligt bankkonto nu ger ju inte ett piss. Så man får kolla runt vilka alternativ det finns. Det finns ju nischbanker som ger 0,6 - 3,0% med insättningsgaranti (och beroende på bindningstid). Men det finns också dom som ger ända upp till 10% - men då utan insättningsgaranti. Och så kan man ju spekulera på börsen. Det är inte så lätt att orientera sig i det här. Men tack vare våra uppkopplade hemdatorer har dom flesta av oss i dag fått verktyg som ger oss möjligheter vi aldrig tidigare haft. Avslutar med Scatman: https://www.youtube.com/watch?v=y6oXW_YiV6g


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0